Аваков – західним ГО: Ви що, хотіли, щоб Бабченка вбили?

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розкритикував міжнародні громадські організації, яких, за його словами, розчарувало “воскресіння” російського журналіста Аркадія Бабченка.

Про це він заявив на брифінгу в четвер.

“Мені дивні заяви багатьох міжнародних організацій, які кажуть:” Що це так?! Дезінформували наше суспільство!” Ви що, хотіли, щоб Бабченко був убитий, і ви на цьому прикладі дали, ось – Amnesty International або “Репортери без кордонів” – у нас ще один загиблий журналіст?” – сказав міністр.

Він пообіцяв, що надалі українські правоохоронці не будуть керуватися громадською думкою і робитимуть усе, що вважають за потрібне, для спокою в Україні.

“Якби була можливість зробити такі операції (з інсценуванням смерті – УП) щодо всіх інших резонансних випадків, то ми б робили це кожен день”, – додав Аваков.

Увечері 29 травня стало відомо про нібито розстріл російського журналіста Аркадія Бабаченка на порозі його квартири у КиєвіА ввечері 30 травня голова СБУ Василь Грицак заявив, що Бабченко живий: “вбивство” інсценувала його спецслужба, аби попередити справжнє вбивство і затримати замовника.

Комітет захисту журналістів (CPJ), ОБСЄ та “Репортери без кордонів”розкритикували таку спецоперацію.

Грицак заявив, що організатора вбивства Бабченка затримали. Нібито російські спецслужби завербували громадянина України Г., який найняв для вбивства колишнього АТОшника. А той допоміг СБУ – і відзвітував організатору, що “вбивство відбулось”.

У Генпрокуратурі заявили, що завдяки спецоперації вдалося отримати список із 30 осіб, яких нібито планували “прибрати”, як і Бабченка.

Джерело: УП

Author: Onview

Залишити відповідь