Невизнані дипломи – непотрібні спеціалісти в неіснуючих Республіках ДНР/ЛНР.

Документи про вищу освіту від “ДНР” і “ЛНР”, не визнають не лише в Україні, але й в інших країнах, ці документи не мають жодної легітимної сили навіть в Російській Федерації.

Більшість підприємств після окупації вивезено до РФ, а тому кількість робітничих професій значно зменшилась. Наразі випускникам вишів псевдореспублік залишається працевлаштовуватись на шахти, які під керівництвом терористів доведені до аварійного стану, або виїздити на “заробітки” до РФ, що свідчить про сумнівну перспективу для молоді.

В результаті чого все більше молоді, яка знаходиться на тимчасово окупованій території, задумується над своїм майбутнім і не бачить перспектив самореалізації в так званих «Республіках».

Цьогороіч набагато більше студентів, з окупованих територій, вступило до українських вишів: переводяться в евакуйовані університети, чи в інші вузи України, щоб завершити навчання й отримати диплом, який дасть можливість працевлаштуватися не лише на батьківщині, а й за кордоном. Документи, де написано “Донецька народна республіка” або “Луганська Народна Республіка”, не визнаються ніким (включно Росією).

Отже, можна зробити висновок, що терористична окупація російськими військами знищує не тільки систему освіти, а й не залишає можливості на гідне життя для молоді.

Погляд

Author: Onview

Залишити відповідь