Політ-піар на «Рошені»

1 листопада повертаючись додому став свідком побутового конфлікту. Неподалік метро «Арсенальна» біля магазину «Рошен» група молодиків у балаклавах з’ясовувала стосунки з кількома особами віком постарше. Спостерігав майже від початку до кінця. Таке собі, навіть не приділив уваги. Але згодом як почитав коментарі тих молодиків, де вони виклали відео-фото події і свою «політичну» версію що відбувалося, як вони намагаються піаритись на цьому, паралельно звинувачуючи інших у безглуздих речах – вирішив не мовчати і висвітлити ті події з об’єктивного боку.
По-перше: молодим людям ніхто проводити акцію не заважав. Вони вдерлись до магазину, горланили у мегафон, чіплялись до відвідувачів і т.д. що, до речі, не дуже подобалось простим покупцям і відвідувачам. По закінченню цього дійства, по-свійськи поспілкувавшись з поліцією, вони звернули свої плакати і збиралися йти. Кілька молодиків продовжували блокувати вихід з магазину, заважаючи покупцям вийти. Якісь жінки почали вимагати дати їм вийти, кілька дітей розплакались.
По-друге: весь час поліція була на місці і просто за цим спостерігала. До патрульних підійшло кілька чоловіків і про щось почали розмовляти. Потім один з них (правда у досить різкій формі) попрохав звільнити вихід з магазину і випустити жінок з дітьми. Це була його помилка. Молодики у балаклавах накинулись на цих чоловіків, почали у мегафон кричати що це охоронці «Рошену», оточили їх, штовхались і провокували на конфлікт. Поліція, знову ж таки, просто спостерігала. Потім пішла словесна перепалка, молодиків спитали про якусь заявку на акцію і попрохали зняти балаклави. Ефект був той самий. Один з осіб, що підійшли намагався відізвати старшого з мегафоном поговорити один-на-один, але той вискочив на дорогу і почав зупиняти транспорт з криками «на нас напали» і «викличте поліцію». З сторони це виглядало смішно і якось награно: два десятки молодиків у балаклавах кричать, що на них напало кілька невідомих?! І все це, знову ж таки, на очах поліції. Підійшовши до одного з патрульних я з іронією сказав, що їх кличуть, на що той відповів, що вони «туда не влазять».
Ця історія, напевно, так би і залишилась іронічно-веселою, якби хлопці-антирошеновці на своїх сторінках не почали розповідати про якесь «звіряче побиття аніжедєтєй». Як стало зрозуміло з соцмереж, якийсь «Хорт», як організатор цих акцій, заявив про напад на нього двох полковників СБУ, які кришують «Рошен» (??!). У мережу подали уривки з відео, де їх начебто б’ють (хоча там чітко видно, що у «нападника» руки демонстративно були у карманах). Проте у відео чомусь немає кадрів, де молодики блокують роботу громадського закладу, перекривають рух транспорту, провокують оточуючих і т.ін. До речі, після інциденту молодики продовжили блокувати дорогу, ідучи перед громадським транспортом по проїжджій частині.
І така вибірковість, надана в односторонньо-викривленому порядку, не надає честі тим ЗМІ, які передруковують неправдиві новини, «разганяючи» серед населення жалість до революційного студентства і ненависть до правоохоронців.
Віталій Литовченко, фрілансер.

Author: Onview

Залишити відповідь