Розстріл поліцейського: затриманих також підозрюють у дезертирстві − ОГП

Розстріл поліцейського: затриманих також підозрюють у дезертирстві − ОГП

Фото ОГП

Двох військовослужбовців, затриманих за підозрою в убивстві поліцейського на Вінниччині, також підозрюють у дезертирстві.

Джерело: Офіс генпрокурора у Telegram  

Дослівно ОГП: “Двом військовослужбовцям повідомлено про підозру у посяганні на життя працівника правоохоронного органу та незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ст. 348, ч. 1 ст. 263 КК України).

Також їм повідомлено про підозру у дезертирстві зі зброєю за попередньою змовою групою осіб, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 408 КК України)”. 

Фото ОГП

Деталі: За даними слідства, 20 квітня вночі підозрювані під час перевірки автомобіля вбили одного поліцейського, поранили іншого та втекли з місця події.

Правоохоронці розшукали їх та затримали у селі Липецьке Подільського району Одеської області. 

Раніше на території Вінницької області виявили авто, на якому переміщувалися розшукувані особи, та боєприпаси.  

Фото ОГП

Також під час слідчих дій знайшли зброю, яка ймовірно є знаряддям убивства.

“На даний час із підозрюваними проводяться слідчі дії та вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою”, − йдеться в повідомленні.

В ОГП наголосили, що санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічне ув’язнення.

Передісторія: 

  • Близько 2 години ночі 20 квітня у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліції зупинили для перевірки автомобіль у якому перебували двоє чоловіків. Зловмисники відкрили вогонь по поліцейських. Від отриманих поранень загинув 20-річний правоохоронець, а його напарник дістав поранення.
  • Сили оборони повідомили, що рік тому підозрювані були у складі 28-ї окремої механізованої бригади, а зараз є чинними військовими та проходять службу в іншій військовій частині.
  • Сухопутні війська ЗСУ підтвердили, що на відео, яке ймовірно зняте з боді-камери поліцейського після розстрілу патруля на Вінниччині у ніч на 20 квітня, присутні військові однієї з бригад.
  • Згодом стало відомо, що на території Вінниччини знайшли авто, яким пересувалися вбивці поліцейського, та боєприпаси, які належать до військового майна.
  • 21 квітня нападників на поліцейських у Вінницькій області − батька та сина, які є військовослужбовцями, − затримали на Одещині.

Джерело: УП

Author: Onview