Більшість українців вважають, що обрання поганого президента не їхня провина

Більше половини українців заявили під час опитування, що не несуть особистої відповідальності за обрання того чи іншого президента країни.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного Інститутом соціології НАН України та Фондом “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва.

Згідно з даними соціологів, 53,2% громадян вважають, що не несуть жодної особистої відповідальності за те, хто є президентом України, ще 30,4% заявили, що їхня відповідальність лише часткова, 7,3% визнали, що несуть повну відповідальність за обраного главу держави, і 9,1% не змогли відповісти.

 

Також більшість українців (54,1%) переконані, що нічого не могли б вдіяти, якби уряд країни ухвалив шкідливе для них рішення. Протилежного погляду притримуються лише 15,4% громадян. Інші або не відповіли, або вагалися з відповіддю.

Водночас, як показує історія досліджень, з 1994 року кількість тих, хто вірить у свою особисту здатність вплинути на уряд, зросла, а кількість песимістів навпаки – зменшилась.

 

Опитування проводилось 13-29 вересня 2018 року серед 1800 респондентів у всіх регіонах, крім окупованих територій у Криму, Донецькій та Луганській областях.

Читайте також: Вибори президента України 2019: цифри, дати і кандидати

Нагадуємо:

Українська правда

Author: Onview

Залишити відповідь