Що українці запитували у Google в 2018 році

Томос, біткоіни, YouTube, Instagram, Facebook, кір, як пофарбувати яйця, зняти хату на Новий рік недорого в Києві … Хто там сперечався, що я ідеальний лід для Google не придумаю, а? (Злорадно регоче)

Здрастуйте. У перших рядках цього тексту хочеться висловити крайнє обурення ідеєю перенести моє робоче місце в підвал, куди періодично заходять незрозумілі люди, голосно кричать “ГОСПОДИ, ЩО ЦЕ ЗА ЗЕЛЕНА ТВАРЬ ?!”, хрестяться і тікають. це:

А) негарно по відношенню до непідготовленим людям, яких потім доводиться відкачувати, в тому числі рідиною, яку з задоволенням випив би і я (а ви її переводите);

Б) це некрасиво по відношенню до мене, оскільки поруч немає нікого, кому аргументовано і абсолютно добродушно можна доводити, що тролі розумніший жалюгідних людців, а все, що розповідають в книжках, – це стереотипи і троллефобія.

В) І взагалі … Це тому що я зелений, так?

Гаразд, я не злопам’ятний, помщуся пізніше, вже після свят. Перейдемо до справ поточним. А точніше, подивимося, чого ви такого нагугліть за проходитиме біля 2018 рік.

Відразу хочу висловити подив. В очікуванні підсумкового рейтингу був впевнений і навіть посперечався з деякими колегами, що топ запитів буде виглядати приблизно так:

Що взагалі відбувається?
Так що ж таке-то, а?
Хто підвищив ціни на газ?
Хто знизить ціни на газ?
Господи, знову на роботу йти?
Як зрозуміти, Вакарчук йде в президенти чи ні?
Гугл, це ж мені все сниться, так?
Що значить не сниться, а правда? Ну і козел ти, Гугл!
А у нас є безвіз з Атлантидою?

У сенсі, навіщо з Атлантидою? Відповідай на питання, а не мудрувати!
Але немає. Все вийшло досить культурно … Ну так, плюс-мінус, тому що від деяких слів моя зелена шкіра сильно почервоніла (я б вам фото скинув наскільки, але ви на мене настукає і мене в карантин відправлять, знаю я вас, людей).

Ну так ось. Рейтинг найголовніших питань, як мінімум, Всесвіту, поділили на три частини: “Чому?”, “Що таке?” і як?”. Як на мене, дарма пропустили такі важливі питання, як “Куди?”, “Навіщо?”, “Хто винен?” і “Що робити?”, а також популярний питання (особливо після будь-яких свят) “Де я?”. Ну, то, як то кажуть, таке.

“Чому?”
Лідер запитів в цій категорії – не “Чому батьки мені все життя брехали, що Дід Мороз існує, мене через це дружина кинула?” або “Чому не можна ліпити снігову бабу в робочий час, якщо дуже хочеться?”. Все набагато прозаїчніше: “Чому затримують пенсію?”.

Насправді питання риторичне, особливо на тлі заяв від головних про те, що ніхто її не затримує.

Друге, почесне, місце – у важливого питання, що мучить багатьох (як мінімум, судячи з кількості запитів в Гуглі): “Чому м’ясо корови називають яловичиною?”.

Дійсно, логічніше було б називати її “коровятіна” … або, не знаю, “коровячіна” (із задоволенням представляє, як Володимир Даль ворушиться в труні), але справа тут в іншому.

Виявляється, це кулінарне найменування. Воно походить від давньоруського “гов … щось там, постійно забуваю слово” і означає “велика рогата худоба”. Так що це не змова філологічної ложі масонів.

Третє у запиту – “Чому немає зв’язку МТС”. Тут взагалі все просто. Зв’язку МТС немає, тому що МТС на території України теж немає.

З інших номінантів привернув увагу запит: “Чому в Одесі жовтий сніг?”. Є тут один варіант чому. Називається він “хтось не добіг”, але не буду, мабуть, його озвучувати.

Ну і, звичайно, ряд інших важливих питань на кшталт “Чому в’януть перці в теплиці?” і “Чому Україна не голосує на Євробаченні?”.

Ось повний список, ознайомтеся і поїхали далі:

Що таке?

Лідер – біткоіни. Ну, тут як би все очікувано було, незважаючи на спад і ціни, і популярності. Мені здається, причина очевидна: населення України, як, втім, і Землі, все ще не може толком в’їхати в те, що таке біткоіни і звідки він береться.

Дам пару лінків, розбирайтеся, може, все ж щось зрозумієте (я поки не можу зрозуміти, наприклад).

Друге місце у запиту “Що таке кір?”. І тут прошу зайти за цим лінком. Тут дохідливо все пояснять.

Замикає трійку питання “Що таке Томос?”. І тут у мене теж для вас є відповідний лінк. Амінь.

З іншого: вас продовжує цікавити “Що таке ещкере?”, І це прям вже навіть забавно.

Гаразд, повторимо (а точніше, звернемося до знаючих): “Ещкере” – популярна в реперської тусовці фраза, яка сталася від англійського слова esketit, що насправді означає let’s get it, тобто “давайте це отримаємо”, “давайте замутимо” і так далі, варіантів може бути багато залежно від контексту.

Зараз це слово в крайньому збудженні пхають всюди, куди хочуть його впихнути, так що не дивуйтеся безглуздості того, що відбувається. Просто змиріться.

Ну і дещо новеньке. “Що таке Томбо?”. Виявляється, це не “хлопчик Том” і не кіт з мульта, як могло здатися спочатку. Вікіпедія, взиваю до тебе!

Томбо (англ. Tomboy – дівчисько-шибеник) – збірний термін, що позначає дівчаток, які проявляють характер, вважається типовим для хлопчиків: носіння чоловічого одягу та участь в іграх та інших заняттях, які носять фізичний характер і в багатьох культурах вважаються не призначеними для осіб жіночого роду.

Простіше кажучи, це дівчатка, які не хочуть вести себе як дівчатка. Ну а що ви хотіли, ХХI століття на дворі!

Повний рейтинг питань “Що таке?” ось:


скриншот

Як?

Лідер незмінний – “Як скачати відео з YouTube?”. Це ж вас, до речі, цікавило і в минулому році, тому повторюся:

Найпростіший спосіб – замінити www в адресному рядку на ss. Таким чином, відео буде завантажено за допомогою сервісу Savefrom.

Після заміни посилання повинне мати такий вигляд:

Ну і далі по інструкції.

Або ж для скачування можна використовувати спеціальні плагіни (як, наприклад, Kwizzu) або ж Спецсервіс типу clipconverter.cc.

Способів досить, але раджу бути обережними, щоб не потрапити на щось сумнівне. Тримайте антивірус в повній готовності в будь-якому випадку.

Друге місце – у питання “Як зробити слайм?”. І це вже теж щось з нового, до речі.

Виявляється, слайм – це альтернатива спиннер. Він виглядає ось так:

Скриншот

Один з рецептів:

Найпростіше зробити слайм в домашніх умовах, використовуючи рецепт на основі клею. Для цього потрібні:

  • клей ПВА;.
  • тетраборат натрію з аптеки.
  • вода;
  • будь-який харчовий барвник для відтінку;
  • додаткові компоненти на вибір (наприклад, блискітки або кульки).

Для отримання слайм:

  • слід змішати клей, воду і барвник;
  • додати тетраборат натрію і розмішати;
  • перекласти суміш в пакет і розім’яти.


Третє місце – у питання “Як видалити інстаграм”. І тут у мене прям повагу до цих сміливим особистостям, тому що в нинішній час не тільки все можуть видалити інстаграм, мало хто може це зробити.

Опублікувати інструкцію не буду, все одно ви в підсумку нічого не видалите, у вас сили волі не вистачить. Але за спробу – залік.

З іншого виділю ще запит: “Як видалити Фейсбук?” (Ще одні, а-ха-ха), “Як заробити гроші в інтернеті” (так-так, сподівайтеся) і “Як додзвонитися до оператора Київстару?”.

З останнім я б допоміг, чесно, але не знаю відповіді. Ходять легенди, що відповідь на це питання був відомий тільки нашим предкам, але зараз це таїнство недоступне. Хоча спробувати пошукати, звичайно, варто.

Гаразд, ось повний рейтинг:

Джерелоо: 112.ua

Author: Onview

Залишити відповідь