Фейковим медіа фейкові новини: як телеканали Медведчука у фотошопі біл-борди клеїли

Сьогоднішній день виявився напруженим для кремлівських пропагандистів. Підсанкційні телеканали Медведчука напередодні завтрашнього Саміту Україна-ЄС здивували аудиторію порцією чергової дезінформації і цинізму. Очевидно, у зв’язку із браком часу на виконання замовлення московських медіа-центрів, журналісти МігНьоз, 112 і їм подібних повідомили про розміщення в околицях Києва біл-бордів із власним зверненням до учасників Саміту, які насправді навіть не встигли поклеїти.

Істерика російського агітпропу полягала у приверненні уваги громадськості та іноземних представників, які б, прямуючи до столиці, могли мати можливість прочитати звернення журналістів закритих телеканалів Медведчука про «загрози свободи слова в Україні».

Заголовки 112 та Міг Ньоз з усією серйозністю голосили, що «по всему Киеву появились борды с обращением к участникам саммита Украина – ЕС от журналистов незаконно закрытых медиа с требованием защитить свободу слова».

І саме так сьогодні виглядали численні сюжети начебто з околиць Києва, в яких йшлось про необхідність підняття на засіданні Саміту питання цькування проросійських інформаційних ресурсів в Україні. Та, як виявилось, – небезпідставно пропагандистські рупори не мають жодного, в першу чергу морального, права на мовлення, адже використання фотошопу для справжніх ЗМІ є неприпустимим явищем.

Та замовної пропаганди це аж ніяк не стосується – ось так сьогодні виглядало втілення «свободи слова» у розумінні проросійських мовників.

Траса Київ-Бориспіль поворот до аеропорту «Бориспіль» типу «Лайтбокс», після та фото шопу та оригінал

Біл-борд по Бориспільській трасі у напрямку з аеропорту до Києва

Бориспільське шосе, 3-4 км до Києва (у напрямку Києва)

Різниця з реальністю суттєва. Хоча варто було б охарактеризувати її як нахабна, цинічна, аморальна ба навіть злочинна, адже навіть оригінали були взяті судячи з їх контексту з далеких архівів. Видно, сьогодні сюжети готувалось настільки квапливо, що журналісти-брехуни навіть на виїхали на місця відзняти актуальні борди. Власне сьогодні вони виглядають ось так.

І все це попри заяви в ефірах цих самих каналів, що авторитет будь-якого новинного проекту будується на об’єктивності і правдивості, інакше він не матиме довіри.

Нагадаємо, 12 жовтня у Києві відбудеться двадцять третій Саміт Україна – Європейський Союз. На заході головуватимуть Президент України Володимир Зеленський, Президент Європейської ради Шарль Мішель і Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Лідери обговорять здобутки та перспективи взаємодії між Україною та ЄС у питаннях імплементації Угоди про асоціацію, поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, забезпечення енергетичної безпеки та поглиблення галузевої співпраці.

На порядку денному також проблематика співробітництва у сфері безпеки та оборони, розвиток ситуації на Донбасі та в окупованому Криму.

Такий інформаційний привід вочевидь пройшов повз увагу кремлівських сценаристів, тож і підготовка сюжетів не залишила часу для маневрів, проте наочно продемонструвала сутність і методику роботи професійних брехунів Медведчука.

Author: Onview