Фірташ допомагав Джуліані збирати компромат на Байдена – Time

Адвокати українського олігарха Дмитра Фірташа передали юристу Трампа Руді Джуліані пакет документів, які мають дискредитувати колишніх віцепрезидента Джо Байдена і спецпрокурора США Роберта Мюллера.

Джерело: американське видання Time

Деталі: За інформацією журналістів, у межах захисту Фірташа його адвокати зібрали документи, в яких містяться спірні звинувачення на адресу Мюллера і Байдена. Юристи передали ці матеріали та іншу інформацію помічникам особистого адвоката президента США Дональда Трампа.

Нещодавно Джуліані продемонстрував ці документи громадськості. Ключовий з них – це офіційна заява колишнього українського генпрокурора Віктора Шокіна, який звинувачує Байдена в корупції.

Зокрема, Шокін стверджує, що ексвіцепрезидент домігся його звільнення з метою припинити розслідування корупції в українській газовій компанії Burisma, де син Байдена Хантер був членом ради директорів.

Демонструючи компромат, Джуліані не згадав, що звинувачення Шокіна були отримані командою адвокатів Фірташа.

Як відомоФірташ налагодив тісні зв’язки з Джуліані, найнявши його помічників – юристів Вікторію Тенсинг і Джозефа ДіДженова. Вони допомагали Джуліані в його кампанії з дискредитації противників Трампа.

Більше того, Тесінг і ДіДженова найняли ще одного помічника Джуліані – Льва Парнаса – для роботи перекладачем між ними і Фірташем. Зараз він заарештований.

Знати більше: Битва за Вашингтон. Лобі Дмитра Фірташа

Хто є пан Фірташ?

Передісторія:

  • Фірташа затримали в Австрії в березні 2014 року на запит американських слідчих, але випустили під заставу у 125 мільйонів євро і відтоді він оскаржував свою екстрадицію в США.
  • США звинувачує Фірташа у дачі хабара розміром 18,5 мільйонів доларів за ліцензію на розробку титанових родовищ у Індії поза конкурсом. Олігарху загрожує до 50 років тюрми і конфіскація всіх активів.
  • На початку вересня Трампа звинуватили, що він схиляв президента України Володимира Зеленського відкрити справу щодо сина свого конкурента на виборах-2020 Джо Байдена.
  • Після цього у США заговорили про імпічмент Трампа.

Джерело: УП

Author: Onview

Залишити відповідь