Польща нагородила Сенцова відзнакою “За людську гідність”

Польща вирішила відзначити українського режисера та політв’язня Олега Сенцова, що незаконно утримується Кремлем, почесною нагородою “За людську гідність”.

Про це повідомляє українське МЗС.

У відомстві нагадують, що сьогодні відбулися переговори з міністром закордонних справ Республіки Польща Яцеком Чапутовичем та керівником Бюро національної безпеки РП Павлом Солохом.

Польська сторона підтвердила незмінну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, вчергове засудила російську агресію проти нашої держави і закликала Росію звільнити усіх українських політичних в’язнів.

“У цьому контексті Яцек Чапутович оприлюднив прийняте польською стороною рішення про відзначення незаконно засудженого Кремлем українського режисера Олега Сенцова почесною нагородою “За людську гідність” (Pro Dignitate Humana)”, – зазначили в МЗС України.

Український режисер Олег Сенцов був затриманий у травні 2014 року. У серпні 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив його до 20 років колонії суворого режиму за нібито підготовку терактів в анексованому Криму.

Сенцова утримують у російській колонії “Білий ведмідь” в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких утримує Росія.

З 6 жовтня 2018 року Сенцов заявив про припинення голодування через погрози початку його примусового годування.

Українська правда

Author: Onview

Залишити відповідь