Рок Булава повертається! Черкаси – чекайте драйвовий червень!

Із давніх давен наше життя заполоняли різноманітні звуки. Проходив час, люди наспівували мотиви, придумували інструменти для гри, придумували пісні, більшість із них — ставали народними. Музика у поєднанні зі змістовним текстом — супроводжувала воїнів на війну, таким чином піднімаючи бойовий дух та зустрічала з неї, святкуючи перемогу. Важко уявити наше життя без неї, адже більшість визначальних подій уже стало неможливим без цих чарівних звуків. Не дивлячись на важкі для України часи, на її території проводить багато класних музичних фестивалів, де можна почути класну українську музику. Саме тому, редакція «Погляд» вирішила познайомити своїх читачів з класними фестивалями. Сьогодні мова піде про фестиваль «Рок Булава».

Рок Булава — відносно молодий фестиваль, але вже встиг набути статусу  «міжнародного». Проводиться зазвичай наприкінці червня та триває 3 дні. Раніше, дислокація фестивалю знаходиться на спортивній базі «Переяславль», але уже другий рік буде проводитися у м. Черкаси на базі “Дахнівська січ”.

Да́хнівська січ — територіально-військова організація козаків, одна з перших січей, яка існувала у 1416 століттях.

Існує суперечлива інформація про перекази, які переповідають, що на території сучасного мікрорайону міста Черкаси Дахнівки у кінці 14 століття існувала перша козацька січ — Дахнівська. Спочатку тут проживав славетний козак на ім’я Дахно. Він разом зі своїми однодумцями першим серед козаків створив тут своєрідну січ, яка, однак, більше нагадувала замок. Фортеця приваблювала козаків з усією України, сюди з’їжджались вільно думаючі люди та ті, які боролись проти польської влади. Шляхта, водночас сильно не перешкоджала існуванню січі, адже вона у свою чергу виступала додатковим бар’єром від нападів татар з півдня. На початку 16 століття старостою Канівським та Черкаським був Байда Вишневецький, який знав про Дахнівську січ, та вирішив створити щось подібне. Можливо, саме після цього Байда поїхав на острів Хортиця та заснував там першу Запорозьку Січ — Хортицький замок.

Польський історик, археолог і етнограф Едвард Руліковський, автор статті про місто Черкаси у «Географічному Словнику Королівства Польського», ще у 19 столітті у своїй праці «Опис повіту Київського»[1] (1913), створеного на основі раніше виданих у журналі «Ateneum» розвідок «Давні дороги та шляхи на правому березі Дніпра»[2] (1878), наводить інформацію саме про ці перекази: про те, що ще до переселення за пороги у 16 столітті козаки мали спершу січ біля колишнього села Дахнівка. Ця інформація пізніше була також підтверджена археологами.

На сьогодні ця назва відображена у сучасній вулиці міста Черкаси, яка знаходиться на місці колишньої січі та дитячому оздоровчому таборі на околицях Черкас, який займається популяризацією українського козацтва серед молоді[3].

Після, як завжди, тяжкого робочого червня розпочинається фестивальне літо, відкриття якого не можна пропустити. Літо — це відпочинок, а відпочинок повинен має бути драйвовим! На території Дахнівської січі можна чудово розташуватися компанією. Тому потрібно взяти намет, каремат, спальник і підготуватися до проживання на березі головної річки країни протягом 3 днів і 3 ночей. Тільки будьте готові до безсонних ночей, адже РОК БУЛАВА далеко не з тих фестивалів, де можна спокійно відпочити. Піднесений настрій, море емоцій та запал на місяці наперед — це синоніми до словосполучення «Рок Булава»!

Ціна квитка на сьогоднішній день — 350 грн (за 3 дні), але скоро буде зростати.

Про учасників фестивалю — будемо оголошувати на сайті.

Детальніше  можете почитати на сторінці у Faceebook. Квитки можна придбати у одного з організаторів або на сайті.

26.06 — 28.06 м. Черкаси, Дахнівська січ.

Ціна на квитки 350 грн на 3 дні, але з кожним оголошенням хедлайнера ціна буде зростати!!! Тому поспішайте купити їх до подорожчання!

►Квитки онлайн : 
https://www.concert.ua/eventpage/rok-bulava

►Квитки у вашому місті:
vk.com/page-29057393_46963867

або домовляйтеся з організаторами фестивалю у соц. мережах: https://www.facebook.com/scorik.igor

Купити круті футболки Рок Булава, як і у хлопців з гурту «Карна» можна придбати у Гаріка.

Onview

Author: Onview

Залишити відповідь