Ситник натякнув, що до його реклами причетний нардеп з оточення Порошенка

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник натякнув, що до реклами в столичному метрополітені з його зображенням причетний заступник голови депутатської фракції партії “БПП” народний депутат Сергій Березенко.

Про це Ситник заявив 3 жовтня під час засідання Комітету з питань запобігання і протидії корупції ВР.

За словами Ситника, причиною цього стала скерована до НАБУ підозра стосовно першого заступника голови СБУ Павла Демчини.

“Нещодавно, в рамках кримінального провадження за заявою журналіста Дмитра Гнапа, який видав переписку пана (депутата-втікача Олександра – ред.) Онищенка з окремими народними депутатами. В рамках цього провадження були викликані на допит деякі депутати, в тому числі нардеп Березенко, який відповідає за зовнішню рекламу. Мабуть, я єдиний чиновник, який був так прорекламований безкоштовно”, – заявив Ситник.

“Вважаю, що – це надзвичайно брудні кроки з боку Демчини. Все ж таки, захищатися потрібно в більш цивілізований спосіб, а не шляхом зібранням тітушок або людей, які навіть не знають, що таке НАБУ і чому вони там стоять”, – сказав він.

За його словами, з людьми, які стояли під відомством, замовники цинічно розраховувалися на місці.

Ситник заявив, що причина навіть не у справі Демчини, а у справі міграційної служби. Зокрема, щодо видачі посвідок іноземним громадянам.

Так, рік тому операція зірвалася через розголошення в СБУ.

“Від НАБУ можу сказати, що поки я його очолюю, ці проплачені акції, ці зовнішні реклами, не будуть тормозом для розслідувань”, – сказав він.

Як повідомлялося,  зранку 1 жовтня на сітілайтах столичного метрополітену розмістили зображення Ситника з написом: “Я викрию топ-корупціонерів”.

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що йому невідомо, хто розмістив рекламу і назвав її “типовою провокацією”.

У прес-службі відомства також заявили, що не знають замовника реклами.

У серпні нардеп Сергій Лещенко у своєму блозі на “Українській правді” написав, що наразі “найбільшими операторами реклами в Київському метро є компанії, пов’язані з рекламним бізнесом родини Березенка“.

“З Березенком пов’язують рекламний бізнес компанії “Мегаполіс”, яка протягом останніх років фактично витіснила всіх конкурентів з реклами в Київському метрополітені”, – зазначив Лещенко.

Як повідомлялося, НАБУ розслідує можливе незаконне збагачення і зловживання службовим становищем очільника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Павла Демчини.

Читайте також: ЗМІ показали таємні статки заступника глави СБУ Демчини

У травні 2018 року журналісти “Слідство.Інфо” опублікували повний архів переписки Онищенка з представниками оточення президента Петра Порошенка. Онищенко заявив, що не давав доступ журналістам-розслідувачам до своєї смс-переписки з нардепами з БПП.

14 вересня Березенко мав давати свідчення в НАБУ у справі “плівок Онищенка”.

У вересні детективу НАБУ дали доступ до телефонних розмов та SMS Онищенка.

За 2 роки до цього в розпорядження “Української правди” потрапила переписка нібито нардепа від БПП Сергія Березенка з Олександром Онищенком щодо купівлі телеканалу “112”.

Джерело: УП

Author: Onview

Залишити відповідь