У Переяславі хочуть знести пам’ятник “возз’єднанню” України з Росією, у Мінкульті – проти

У Переяслав-Хмельницькому хочуть виконати закон “Про декомунізацію” і прибрати пам’ятник так званому “возз’єднанню” України з Росією, який було встановлено в центрі міста за радянських часів

Як передає “Моя Київщина“, про це повідомив в.о. голови Переяслав-Хмельницької РДА Юрій Бобровнік у себе на сторінці в Facebook.

“На особистому прийомі був пан Олександр Ігнатенко (відомий переяславський активіст – ред), багато чого цікавого розповів про його боротьбу із розвінчанням міфу неіснуючого возз’єднання України з тоді неіснуючою Росією. Питання існування монументу, виключно застопорилося на одному із чиновників Міністерства культури України”, – зазначив він.

За словами в.о голови Переяслав-Хмельницької РДА, пам’ятник підпадає під дію закону України “Про декомунізацію”. “Звісно, на громадських слуханнях містяни висловилися за збереження його. Але вважаю, що тоді містянам потрібно звертатися до ВРУ із проханням внесення змін до профільного закону. Бо і наче його рано чи пізно чекає переплавка на гармату! Переконаний, що з точки зору, правди історії, містяни не на достатньому рівні проінформовані про смислове навантаження цих жіночок”, – наголосив Бобровнік.

“Наразі наше головного завдання його викреслити із списку (реєстру) Мінкульту. А далі справа техніки. Для прикладу у руці жінки знаходиться Конституцію УРСР. Шановні, напишіть, яка може бути Конституція УРСР 1654 року?”, – пожартував чиновник.

Варто зазначити, що питання про знесення даного пам’ятника підіймається у Переяслав-Хмельницькому протягом останніх кількох років, і розглядалося на засіданні міськради.

26 жовтня минулого року депутати Переяслав-Хмельницької міської ради 22 голосами з 35-ти проголосували за повернення історичної назви “Переяслав”.

За материалом mykyivregion.com.ua

Author: Onview

2 thoughts on “У Переяславі хочуть знести пам’ятник “возз’єднанню” України з Росією, у Мінкульті – проти

  1. Взагалі дивно читати це повідомлення в українській, пресі оскільки переважна більшість жителів Переяслава-Хмельницького, підчас опитування з цього питання на громадських слуханнях, які відбулися і всіх мікрорайонах міста декілька тижнів тому, висловились проти знесення пам’ятника.

Залишити відповідь