У 2017 році в Україні на 12% збільшилось споживання риби та рибних продуктів.
Про це повідомило Держрибагентство з посиланням на дані Держстату.
У 2017 році рівень споживання риби та рибних продуктів сягнув 10,8 кг на одну особу. Це на 12,5% більше, ніж у 2016 році – 9,6 кг.
Серед регіонів найбільше риби та рибних продуктів споживали у Київській (15,1 кг на одну особу), Одеській (14,7 кг), Житомирській (14,3 кг), Вінницькій (13,3 кг) та Черкаській (13,1 кг) областях.
Найменше – у Закарпатській (7,1 кг на одну особу), Івано-Франківській (7,3 кг), Луганській (7,3 кг) та Чернівецькій (7,8 кг) областях.
Нагадаємо, за даними Держрибагентства у 2017 році загальний вилов риби та інших водних біоресурсів підприємствами рибної галузі України склав 94,2 тисячі тонн. Це на 6,6% більше, ніж у 2016 році (88,4 тисячі тонн).
За статистичними даними загальний обсяг виробництва товарно-харчової рибної продукції в Україні у 2017 році склав 63,3 тисячі тонн, що більше на 1,1%, порівняно з 2016 роком.
Більша частка у структурі випуску товарно-харчової рибної продукції припадає на випуск рибних консервів – 54% (34,1 тисячі тонн) та морожену рибу – 17% (10,9 тисячі тонн).
Протягом 2017 року збільшено виробництво солоної риби на 18%, виробництво ікри риби та її замінників на 17%, а також на 8% – виробництво рибних консервів.
Як повідомлялося раніше, 2017 рік став роком рекордно низького рівня споживання молочних продуктів на душу населення в Україні — 188,5 кг на людину при нормі 380 кг.
Джерело: УП