Українці зможуть їздити в Грузію за ID-паспортами

Україна і Грузія підписали угоду про взаємне скасування візових вимог, яка дозволяє подорожувати закордон за внутрішніми ID-паспортами.

Документ 5 жовтня підписали глави урядів Володимир Гройсман та Мамука Бахтадзе у Кишиневі, повідомляє прес-служба уряду.

“Наші громадяни зможуть подорожувати до Грузії за ID-паспортами України”, – написав прем’єр-міністр України у Facebook.

Відповідно до угоди, громадяни України і Грузії можуть перебувати на території держави іншої сторони без віз протягом 90 днів (щороку) на підставі внутрішніх паспортів у формі картки (ID), яка містить безконтактний електронний носій.

До цього між країнами діяла угода про безвізові поїздки від 31 березня 1999 року.

Раніше посол України в Грузії Ігор Долгов повідомляв, що угоду про поїздки громадян за внутрішніми паспортами планують підписати під час перебування делегації в Нью-Йорку на Генеральній асамблеї ООНнаприкінці вересня.

У тексті угоди сказано, що вона набуває чинності на 30-й день з дати отриманнядипломатичними каналами останнього письмового повідомлення про виконання сторонами внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання угоди чинності.

Угода від 1999 року від того часу втратить чинність.

14 березня Україна підписала угоду з Туреччиною щодо дозволу громадянам їздити за ID-картками, без закордонних паспортів. Уряд затвердив її 17 травня, а чинності угода набула 1 червня.

Українська правда

Author: Onview

Залишити відповідь