Apple хоче захопити ринок пристроїв “розумного дому”

Apple хоче захопити ринок пристроїв “розумного дому”

Спроби компанії Apple вийти на ринок “розумного дому” поки що мали неоднозначні результати. Хоча смартколонка HomePod і телевізійна приставка Apple TV здобули певну кількість шанувальників, вони не змогли сформувати надійну основу, на якій компанія могла б далі розвивати напрямок пристроїв для дому.

Проте, як повідомляє Bloomberg, Apple прагне змінити це за допомогою нової агресивної стратегії. Очікується, що протягом наступних двох років пристрої “розумного дому” стануть пріоритетом для компанії. Ця ініціатива включатиме розробку нової операційної системи homeOS, “розумного” дисплея та висококласного роботизованого настільного пристрою.

Традиційний підхід Apple до створення продуктів преміумкласу в рамках своєї закритої екосистеми не був настільки ефективним для “розумного дому”, де споживачі часто віддають перевагу пристроям, які інтегруються з широким спектром інших продуктів. Щоб змінити ситуацію, Apple буде підтримувати Matter – протокол розумного дому, покликаного забезпечити сумісність між пристроями різних виробників.

Ще одним важливим елементом стратегії Apple є штучний інтелект. Компанія планує використовувати свою нову платформу Apple Intelligence для забезпечення домашньої автоматизації та точного контролю над пристроями, застосунками та медіа. Ключовим елементом цього просування ШІ є система App Intents, яка дозволяє асистенту Siri ефективніше керувати функціями в додатках.

ШІ також відіграватиме важливу роль у функціональності майбутніх домашніх пристроїв Apple. Наприклад, майбутній роботизований настільний пристрій буде використовувати ШІ, щоб відчувати своє оточення, розпізнавати, хто дивиться на екран, і навіть визначати, хто говорить.

Третім стовпом просування “розумного дому” від Apple є програмне забезпечення, починаючи з нової операційної системи homeOS, яка буде побудована на основі tvOS, операційної системи, яка використовується в телевізійній приставці Apple TV.

Щоб прискорити ці зусилля, Apple збирає нову команду Home Ecosystem і перепризначила інженерів зі свого вже неіснуючого автомобільного проєкту для роботи над домашніми продуктами.

Джерело: УП

Author: Onview