Через пожежу на заводі в Індії Apple потрібно буде звертатися до Китаю за деталями для iPhone

Через пожежу на заводі в Індії Apple потрібно буде звертатися до Китаю за деталями для iPhone

Нещодавно на заводі Tata Group, де виробляли компоненти для iPhone, відбулася пожежа. Це може завадити значні збитки виробництву смартфонів, внаслідок чого Apple доведеться організувати постачання важливих деталей з Китаю або інших країн. Про це сповіщає Reuters.

Завод Tata, що постраждав від пожежі, є єдиним індійським постачальником задніх панелей iPhone та деяких інших деталей. Ці деталі використовувалися для постачання на заводи Foxconn в Індії, а разом з тим для збірки iPhone на іншому власному заводі Tata.

Ця пожежа є особливо критичною оскільки сталася напередодні фестивалю в Індії, який триває з кінця жовтня до початку листопада. Counterpoint Research зазначила, що у цей період буде продано близько 1,5 мільйонів iPhone 14 та iPhone 15. Однак очікується, що через пожежу Apple не зможе задовольнити близько 15% попиту.

Counterpoint зазначає, що постачальники Apple загалом мають від трьох до чотирьох тижнів задніх панелей у зберіганні, а інші джерела стверджують, що в Apple у запасі є деталей ймовірно на вісім тижнів, тож одразу наслідки пожежі компанія не відчує. Але якщо виробництво і надалі буде призупинене, американська компанія буде змушена налагоджувати нові лінії для збірки, зокрема у Китаї.

Apple протягом останніх років намагається диверсифікувати свою діяльність поза Китаєм, зокрема завдяки заводам в інших країнах, включно з Індією. Однак минулого року через пожежі в Індії, що відбулися на заводах Foxlink та Pegatron, виробництво були змушені тимчасово призупинити. Також підрядники Wistron і Foxconn останні роки страждають від трудових конфліктів.

Попри всі проблеми, які Apple має в Індії, Tata яка є одним з найновіших постачальників компанії у країні. За прогнозами вона забезпечить близько 20-25% від глобальних постачань iPhone у 2024 році. Це майже вдвічі більше за 12-14%, які компанія надала у 2023-му.

Джерело: УП

Author: Onview