Генеральний штаб Польщі попередив мародерів: Ніч і відсутність світла – не ваші союзники

Генеральний штаб Збройних сил Польщі попередив мародерів, які намагаються нажитися на жертвах масштабної повені, військові акцентували: ніч і відсутність світла – не їхні союзники.

Про це Генштаб ЗС Польщі написав у Х (Twitter), передає “Європейська правда”.  

Генеральний штаб польської армії оголосив, що патрулі, оснащені приладами нічного бачення і тепловізорами, інтенсивно розгортаються в районах, що постраждали від повені. 

“Спільні патрулі, оснащені приладами нічного бачення та тепловізорами, забезпечать негайне виявлення кожного вашого кроку та невідворотність наслідків. Ніч і відсутність світла – не ваші союзники і не дадуть вам жодної переваги. Ми бачимо все!” – повідомив Генеральний штаб Польщі.

Nie ma ludzi, których nie widać w noktowizji.
Nie ma żywych, których nie wykryje termowizja.

⚠️Uwaga szabrownicy‼️ Żandarmeria Wojskowa, wraz z Policją i żołnierzami wojsk operacyjnych, prowadzi intensywne działania prewencyjne na terenach powodziowych. Wspólne patrole… pic.twitter.com/r38VXBiV1N– Sztab Generalny WP (@SztabGenWP) September 17, 2024

Напередодні стало відомо, що у Польщі ведуть кілька розслідувань інцидентів, пов’язаних з масштабною повінню на південному заході країни. 

Зокрема у постраждалому містечку Левін-Бжеський поліція затримала двох чоловіків, яких запідозрили у мародерстві. 

Нагадаємо, у понеділок польський уряд вперше запровадив стан стихійного лиха у районах на південному заході, що постраждали від катастрофічної повені.

Джерело: УП

Author: Onview