Голову УПЦ МП Онуфрія внесли до бази “Миротворця”

Предстоятель Української православної церкви Московського патріархату митрополит Онуфрій (світське ім’я Орест Березовський) потрапив до розділу “Чистилище” на сайті “Миротворець”.

Про це свідчать дані на сайті.

Запис внесений 25 вересня о 19:53. У ньому митрополит характеризується як “агент впливу Російської православної церкви в Україні” і “противник створення незалежної помісної церкви в Україні”.

Ресурс пояснює це тим, що того ж дня, 25 вересня, УПЦ МП зажадало, щоб екзархи, надіслані Константинополем в рамках початку процедури надання УПЦ КП автокефалії, покинули Україну. Крім того, 23 вересня Онуфрій відмовився від зустрічі з ціми екзархами.

Також “Миротворець” пригадав Онуфрію, як 8 травня 2015 року той відмовився підвестися на ноги у Верховній Раді під час виголошення президентом України імен героїв, які відзначилися в зоні АТО.

20 вересня до бази “Миротворця” потрапив намісник Києво-Печерської лавримитрополит Павло.

Вселенський патріархат вирішив надати Україні автокефалію. 7 вересня вселенський патріарх Варфоломій призначив своїх екзархів у Києві.

У Російській православній церкві обурилися і протестують проти цього, вважаючи такі дії “грубим вторгненням на канонічну територію Московського патріархату”.

У РПЦ оголосили, що тепер не будуть згадувати вселенського патріарха в молитвах. Деякі клірики російської церкви заявили, що Москва пішла шляхом розколу православ’я.

Екзархи – архієпископ Даниїл Памфілійський зі США та єпископ Іларіон Едмонтонський із Канади – заявили, що мають на меті об’єднати українські православні церкви, і станом на 17 вересня вже призначили зустрічі в Україні.

Джерело: УП

Author: Onview

Залишити відповідь