Green Grey – хедлайнер фестивалю “Рок Булава 2018” !

Як і обіцяли у одній із наши статей,  ми і далі оголошуємо учасників фестивалю  Рок Булава 2018. Уже було оголошено про участь на фестивалі таких “гігантів справжнього року”, як ТТ-34, Карна, Дай дорогу!. Будемо продовжувати цю традицію. Закриє фестиваль відомий в Україні та усьому світі гурт “Green Gray”!

Заснований навесні 1993 року в Києві. У творчому доробку гурту прослідковується суміш стилів та напрямків — фанкроктріп-хопдабстеп. Самі учасники гурту жартома називають свій стиль «укр-попом» — за аналогією з «брит-попом». Візитівкою гурту стали пісні «Под дождём», «Мазафака», «Эмигрант», «Стереосистема», «Тот день».

Green Grey першими та двічі в історії української музичної індустрії отримали нагороду MTV Europe Music Awards у Лондоні (1996) та Берліні (2009). Першими серед українських музикантів підписали контракт з Pepsi (1996), почали виступати з ді-джеєм, влаштовувати супершоу з використанням спецефектів, піротехніки та сценічних трансформацій.

2003 року гурт відсвяткував 10-річчя концертом в Оперному театрі. Окрім акустичної гітари, рояля, симфонічного оркестра у виступі була партія оперної співачки Ірини Семененко, а також балетні партії і театральні мізансцени. Після виступу було видано DVD «Две Эпохи».

2009 року на святкуванні 15-річчя гурт влаштував сольний концерт у столичному Палаці Спорту.

2013 року Green Grey організували тур на честь свого 20-річчя і закінчили роботу над першим за 10 років студійним альбомом.

Цікаві факти:

  • Перший хіт групи «Під дощем» два роки поспіль визнавався піснею року в київському «Параді хіт-парадів»
  • Трек «Мазафака» був в числі перших, які транслювалися радіостанцією «Наше радіо» на початку її мовлення. Ця композиція була присвячена одному групи, який перебував в лікарні.
  • Green Grey виступав на одній сцені з The ProdigyWhitesnakeFaith No MoreA-haSnap!, Сооlio, Run-DMC, Apollo 440Lenny Kravitz та іншими.
  • 31 травня 2009 року до Дня Києва Дмитро Муравицький написав для Софії Ротару пісню «Зачекай».
  • 1994 року Green Grey виступили на фестивалі «Білі ночі Санкт-Петербурга» і отримали приз від президента MTV Уїльяма Роуди (William Roedy).
  • Кліп на заголовну пісню альбому «Емігрант» знімався в Нью-Йорку (2002), режисер — Віктор Придувалов.
  • У Муріка і Дизеля є медична освіта.
  • До Green Grey Мурік був вокалістом в київській групі Monkey’s Work.
  • Існує кілька версій походження назви. Найбільш розгорнуту відповідь дав свого часу Дизель: «Як виникла назва Green Grey? По дорозі з Березняків на Хрещатик мені попався незвичайний таксист — великий фахівець з нумерології. Поки ми їхали, я з ним радився, а він все прораховував по своїй науці. І виходило, що ця назва підходить найбільше. До речі, він виявився абсолютно правим. Все, що він передбачив, збувається».
  • Син Дмитра Муравицького Андрій — вокаліст в україно-німецької репкор-групі NoFacez.
  • Мікс пісень «Мазафака» Green Grey і «Can We» SWV feat. Missy Elliott вважається одним з перших представників стилю bastard pop (mash-up).
  • Збірник Greatest Hits (2014 року) випущений в двох форматах: CD (22 трека) і цифрова версія для iTunes (25 треків).

 

також, хотілося б додати, що квитки по 350 грн закінчуються, тому поспішайте купити їх.
►Квитки онлайн :
concert.ua/eventpage/rok-bulava
https://kasa.in.ua/festival-rok-bulava-2018

або домовляйтеся з організаторами фестивалю у соц. мережах: https://www.facebook.com/scorik.igor

Author: Onview

1 thought on “Green Grey – хедлайнер фестивалю “Рок Булава 2018” !

Залишити відповідь