Карна – учасник фестивалю “Рок Булава 2018”

«Ка́рна» (KARNA) — український рок-гурт родом з Івано-Франківська.

 Гурт створений у 1997 році в Івано-Франківську. Спочатку стиль учасники гурту позиціювали як «український альтернатив-ню метал». З часом стали використовувати власне визначення «гуцул-метал».

Перший свій альбом гурт випустив у 2003 році під назвою «Летимо». Другий альбом вийшов у 2010 році під назвою «KARNA» та ввішов до топ-100 альбомів часів української незалежності за версією музичного видання Karabas Live. 2017 року було видано третій альбом під назвою «Гуцул-метал». У період між виходом альбомів гурт активно виступав як на локальній сцені (зокрема, ініціювавши перший івано-франківський рок-фестиваль «Рок-Вибух»), так і в масштабах України й за її межами. Серед відзнак колективу — диплом фіналістів фестивалю Червона Рута 2001 р. та гран-прі фестивалю Тарас Бульба 2003 року.

У вересні 2010 року гітарист Владислав Ярун заявив про розпуску проекту. Та колишні учасники гурту зробили новий проект під назвою ExKarna. Склад гурту залишився незмінним, окрім гітариста — місце Владислава Яруна зайняв Андрій Дем’янов. А восени 2011 року гурт ExKarna змінив склад, залишивши з колишніх учасників лише вокаліста Олексія Яроша. Пізніше гурт змінив назву на «Mol’fa».

У 2013 р. гурт Karna поновив свою діяльність, визначивши свою стилістичну концепцію власним терміном «гуцул-метал». Оновлений гурт складається зі старих учасників різних часів і нового вокаліста — колишнього фронтмена гурту Н.Три Олексія Шманьова.

Наприкінці червня 2014 р. вийшов перший сингл колективу в оновленому складі «За тебе кров моя». Перший відеокліп відродженого гурту вийшов 2016 року на пісню «Маленька», а за ним у 2017 р. — «Party на Прикарпатті» (режисер обох кліпів — Віктор Скуратовський).

Цю групу ви зможете послухати на фестивалі “Рок Булава 2018”.  Того року вони були майже хедлайнерами фестивалю і змогли дуже круто запалити публіку. Скоро буде відомо порядок виступів.

Більше інформації ви можете отримати за посиланням.

Author: Onview

Залишити відповідь