Київська обласна рада збирається на позачергову сесію

5 вересня 2017 Київська обласна рада, за ініціативи голови – Старикової Г.В. збирається на 16 позачергову сесію КОР 7-го скликання.

До порядку денного позачергової сесії внесено питання про фінансування і виконання бюджетних програм та внесення змін до рішення КОР від 16.03.2017 № 250-12 VII.

Київська обласна рада також планує внести питання про звернення до державних інстанцій, щодо нібито тиску на них з боку ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

На думку КОР тиск на них полягає у тому, що Службою Безпеки України, у встановленому законом порядку, було відкрито кримінальне провадження за ознаками застосування протиправних схем по привласненню бюджетних коштів, щодо проведення тендеру ТОВ «Виробниче об’єднання «Тетерів»  на закупку неякісної медичної продукції на суму 20 млн. грн.

З метою недопущення цієї злочинної схеми СБУ було заблоковано казначейський рахунок розпорядника бюджетних коштів в рамках програми КОР «Забезпечення надання домедичної допомоги та першої медичної допомоги у закладах, установах та організаціях спільної власності на 2017 рік» та повідомило КЗ КОР «Київська обласна клінічна лікарня» та Департамент охорони здоров’я КОДА про наявність виявлених порушень.

Після цього вищевказані організації повідомили Головне управління СБУ про те, що вони прийняли рішення про скасування цих закупівель і оголосили повторно тендер.

За наявною інформацією голова ТОВ  «Виробниче об’єднання «Тетерів» Бондарєв К.А. пролобіював прийняття незаконного рішення сесією Київської обласної ради.

Аби уже виготовлена неякісна продукція ТОВ  «Виробниче об’єднання «Тетерів» не була реалізована Службою безпеки України було відкрито кримінальне провадження № 4201611000000056 від 21.11.2016.

За результатами проведеного обшуку, відповідно до отриманої санкції Печерського районного суду у місті Києві, накладено арешт на вилучені незаконно виготовлені вироби медичного призначення (гемо статичний засіб «Кровопласт»).

Варто зазначити, що за результатами аналізу вилученої документації, отримано довідку від Держлікслужби, що вищезазначена продукція була виготовлена з порушенням і не може маркуватися знаком відповідності технічним регламентам – а отже є неякісною і може становити загрозу здоров’ю для населення.

Отже на думку КОР тиск на них полягає у тому, Служба Безпеки України виконує свої прямі обов’язки і не дає можливості певним політичним силам та корумпованим посадовцям «деребанити» держані кошти на пролобійованих нечесними бізнесменами тендерах, де населенню будуть збувати неякісну медичну продукцію.

 

Author: Onview

Залишити відповідь