Кличко відкрив “розумну школу” в Києві

Київський міський голова Віталій Кличко відкрив нову школу на Осокорках.

Про це 3 вересня повідомила його речниця Оксана Зінов’єва.

“Кличко відкрив на Осокорках нову, найсучаснішу школу в Україні. І повів першокласників на їхній перший урок”, – написала вона у Twitter.

Днями Кличко повідомляв, що 3 вересня відкриють першу в Україні енергоефективну й “розумну” школу.

“Ми побудували та реконструювали за ці роки 7 шкіл. Одна з них – №334 в Дарницькому районі. Це найсучасніша та найкраща школа України, де навчатиметься 1,5 тисячі дітей”, – сказав тоді мер в ефірі телеканалу “Київ”.

Новозбудовану школу оснащено сучасними технологіями.

Як пояснив Кличко, у школі встановлено сучасне енергозберігаюче автономне обладнання для обігріву приміщення – теплові насоси, які значно економніші порівняно зі звичайними опалювальними системами, адже для своєї роботи використовують тепло землі та електроенергію.

Також в школі працює система “розумний дім”, є відеоспостереження.

Кличко нагадав, що восени 2018 року до столичних шкіл йдуть 34 тисячі першокласників. Діти навчатимуться вже за концепцією “Нової української  школи”, яка передбачає навчання дітей у цікавій інтерактивній формі.

У 2018 році на освіту з бюджету Києва виділили 13 млрд грн, що на майже 2,7 млрд грн більше, ніж у 2017 році. За останні 4 роки побудовано чи реконструйовано 19 дитячих садків та 7 шкіл, наголошував мер.

У багатьох школах врочистості з нагоди початку навчального року перенесли з 1 вересня, суботи, на 3 вересня, понеділок.

Джерело: УП

Author: Onview

Залишити відповідь