Офіс президента опублікував повний текст безпекової угоди України з США

Офіс президента опублікував повний текст безпекової угоди України з США

Володимир Зеленський, Джо Байден, фото: ОП

Офіс президента оприлюднив повний текст 10-річної двосторонньої угоди про безпеку між Україною і США для посилення оборонних спроможностей Києва, яка була підписана 13 червня в Італії на саміті G7.

Джерело: Офіс президента

Деталі: Безпекова угода містить 9-ть статей, а також додаток. Передбачає принципи співробітництва; співробітництво у сфері оборони та безпеки; співробітництво у сфері економічного відновлення та реформ. Також в угоді окреслені співробітництво у сфері економічного відновлення та реформ.

Щодо “справедливого миру” в угоді, зокрема зазначається: “Сторони визнають, що Україна не буде в безпеці доти, доки її суверенітет і територіальна цілісність не будуть повністю відновлені шляхом встановлення справедливого миру, який поважатиме права України відповідно до міжнародного права, включно зі Статутом ООН.

Тому сторони співпрацюватимуть задля досягнення справедливого й тривалого миру, який матиме широку глобальну підтримку. Сполучені Штати вітають постійні зусилля України, зокрема через Українську формулу миру, спрямовані на залучення міжнародної спільноти до встановлення принципів справедливого та сталого миру”.Нагадаємо: 13 червня президент США Джо Байден і президент України Володимир Зеленський підписали в Італії на саміті G7 10-річну двосторонню угоду про безпеку для посилення оборонних спроможностей Києва.

Джерело: УП

Author: Onview