Росія: активісти нарахували 10 тисяч чоловік на мітингу в підтримку Telegram

У столиці Росії Москві на мітинг на підтримку месенджера Telegram, який проходить на проспекті Сахарова, вийшло понад 10 тисяч осіб. Про це 30 квітня повідомляє російська служба Радіо Свобода, посилаючись на відомості активістів.

На мітинг прийшов російський опозиціонер Олексій Навальний. Політик заявив, що «через співробітників поліції не відразу потрапив на майданчик», де проходить акція.

Опозиціонер також сказав, що закликатиме людей прийти на неузгоджену акцію 5 травня, незважаючи на попередження співробітників поліції.

Російські силовики поки не повідомили кількість учасників мітингу.

Організаторами виступили представники незареєстрованої в Росії Лібертаріанської партії. В офіційній заяві з нагоди мітингу вони назвали блокування Telegram «національною ганьбою». На мітинг закликають всіх, хто виступає за «свободу слова, вільне володіння інтернет і цифровий прогрес».

Акцію підтримав засновник Telegram Павло Дуров.

13 квітня суд у Москві постановив негайно заблокувати месенджер Telegram в Росії через те, що він не передав ФСБ ключі шифрування повідомлень користувачів. Роскомнадзор в спробах обмежити доступ до Telegram зажадав від провайдерів заблокувати кілька мільйонів IP-адрес, в тому числі на платформах Amazon і Google. Це призвело до збоїв в роботі ряду сайтів і інтернет-сервісів, дії Роскомнадзора піддали критиці провідні російські IT-компанії, ряд політиків і громадських діячів.

Telegram у більшості користувачів в Росії як і раніше працює. Засновник Telegram Павло Дуров заявляв, що месенджер продовжить работатьс допомогою вбудованих методів обходу блокувань і VPN.

Джерело: ru.krymr.com

Author: Onview

Залишити відповідь