«РУСЬКИЙ МИР» ЗАЗІХАЄ НА УКРАЇНУ ЧЕРЕЗ УГОРЩИНУ?

Дискримінація очільником проросійської частини уряду Угорщини Віктором Орбаном спільно з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійяртом мовної політики України (зміни до Закону України про освіту №2145-VIII від 05.09.2017) та перешкоджання євроінтеграції нашої держави і вступу до НАТО відверто напрягають.

«Диванні активісти» звісно пишуть обурливі дописи, від яких прокремлівським урядовцям і дипломатам Угорщини ні холодно, ні жарко.

Серйозно до склавшоїся ситуації поставилось Українське Братство Андрія Первозванного, активісти якого 16 березня провели пікетування Посольства Угорщини в Україні.

«Під час Другої Світової війни угорці активно сприяли німецько-нацистській окупації Українських земель, зараз же дискримінують політику України під кремлівсько-путінським протекторатом. Сьогодні ми з болем згадуємо 79-ту річницю Гортівської нацистської диктатури» – наголосив під час акції керівник «Братства» Олександр Гудима.

«Викликає занепокоєння факти діяльності правлячої партії Вашої країни та антиукраїнської діяльності уряду Угорщини Віктора Орбана, їхні намагання втрутитися у зовнішню та внутрішню політику України, через нав’язане Кремлем трактування українського законодавства, зокрема ЗУ «Про освіту», адже саме таким шляхом свої проблеми вирішують диктаторські країни.

Останнім часом, державні чини Вашої країни своїми висловлюваннями та діями намагаються порушити добросусідські відносини між українцями та угорцями, що склалися віднедавна. Тісний зв’язок Орбана та Путіна сприяє погіршенню відносин на міжнародній арені між Україною та Угорщиною. Дуже прикро, що активізована Російською федерацією діяльність зі створення в Україні центру протистояння робиться руками нашого доброго сусіда – Угорщини» – зазначили пікетувальники.

«Братство» донесло громадське занепокоєння до угорських дипломатів. Сподіваємось, воно буду почуте, і угорці, аніж посіпати путінським зазіханням на Україну, розберуться зі своїми кремлівськими холуями.

 

Author: Onview

Залишити відповідь