Найважчим місяцем для ресторанів в умовах карантину став квітень – виручка українських закладів громадського харчування становила лише 26% від лютневої.
Про це свідчать результати дослідження, яке провела компанія по автоматизації кафе, ресторанів і магазинів Poster.
Зазначається, що після послаблення карантину у другій половині травня відновило діяльність 70% закладів громадського харчування.
“Середня виручка після відкриття літніх майданчиків склала 50% від докризового періоду. Для порівняння, на початку квітня ця цифра становила 33% і 22% відповідно”, – йдеться у повідомленні.
“За чотири тижні квітня-травня падіння обігу у невеликих ресторанів середнього і невисокого сегменту склала в середньому 58%, у барів – 53% в порівнянні з чотирма тижнями до карантину. Бургерні і кафе втратили 45% і 43% відповідно. Кав’ярні за цей період в середньому втратили 12% від докарантинних продажів.
Найменше просіли заклади, які і до карантину працювали тільки на доставку, – лише на 4%”, – підкреслили в Poster.
Дослідження компанії Poster базується на операційних даних близько 4000 закладів України. Вважається, що заклад не зупинив роботу на карантині, якщо були продажі протягом хоча б половини днів карантину.
Економічна правда