Справу про хабар Супрун повернули в НАБУ – недопрацьована

Справу про пропозицію хабара в. о. міністра охорони здоров’я Уляні Супрун повернули до Національного антикорупційного бюро на доопрацювання.

Про це у вівторок повідомив журналістам керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Він зазначив, що підозри у справі наразі не оголошені.

“Була змінена група прокурорів по цій справі з метою уникнення різних кривих тлумачень у зв’язку з тими подіями”, – розповів Холодницький.

За його словами, нова група прокурорів САП повернула справу до НАБУ на доопрацювання, тому що новий процесуальний керівник, “як і попередній, не бачать підстав для оголошення підозри станом на зараз”.

“І в одних прокурорів, і в нових прокурорів виникають логічні питання, що доводити в суді, і як доводити склад злочину при тих матеріалах, які є”, – пояснив голова САП.

Він наголосив, що справа розслідується більше року, більше 10 місяців проводилися комплекси слідчо-розшукових дій.

Холодницький стверджує, що САП погоджувала всі необхідні слідчо-розшукові дії, які вимагали детективи.

14 березня 2018 року Уляна Супрун заявила, що понад рік тому звернулася до Національного антикорупційного бюро через пропозицію їй квартири у якості хабара від помічника народного депутата.

За словами Супрун, після заяви вона та її позаштатний радник брали участь у слідчих діях, щоб зафіксувати злочинні дії.

7 березня “Українська правда” повідомляла, що детективи НАБУ проводять обшуки вдома у помічника Олега Ляшка Олега Богачова, а також вдома й на роботі у міського голови Вишневого Іллі Дікова. Йшлося нібито про справу щодо пропонування хабара Уляні Супрун

Пізніше також було опубліковано відео, як Супрун пропонують хабар квартироюв обмін на медичне обладнання для лікарні міста Вишневого.

Джерело: Українська правда

Author: Onview

Залишити відповідь