Тисячі працівників освіти та студенти ВНЗ вийшли на мітинг у Києві з вимогою не урізати зарплати

1 листопада під Кабінетом Міністрів у Києві проходить акція протесту профспілкових організацій і освітян з вимогою забезпечити належне фінансування освіти.

“Обсяги освітньої субвенції з державного бюджету на 2018 рік для Києва передбачені в сумі 2,7 мільярда гривень при необхідній потребі у 3,9 мільярда гривень. Тобто Кабмін “урізав” фінансування оплати праці столичних освітян на 1,2 мільярда гривень”, – йдеться у заяві профспілки.

 

В акції беруть участь кілька тисяч осіб
ФОТО З FACEBOOK ВАДИМ ВАСИЛЬЧУК

Освітяни переконані, що це призведе або до скорочення 7 тисяч педагогів або до зменшення розміру зарплати шляхом невиплати надбавок.

Вони вимагають від Кабміну передбачити субвенцію для Києва у 3,9 мільярда гривень, щоб забезпечити виплати зарплат у повному обсязі.

 

 ФОТО З FACEBOOK ВАДИМ ВАСИЛЬЧУК

А також встановити посадовий оклад для педпрацівника найнижчої кваліфікаційної категорії в розмірі не менше 3 мінімальних заробітних плат; для науково-педагогічного працівника – на 25% вище, передбачити кошти на підготовку кадрів, підняти академічні і соціальні стипендії студентам та ін.

 

ФОТО З FACEBOOK ROSTYSLAV KRAVETS

“У випадку ігнорування справедливих вимог освітян розпочинаємо процедуру входження в колективний трудовий спір”, – підсумували у профспілці.

Не мовчали і студенти, які вийшли на акцію протесту підтримавши працівників освіти, а також наголосили на ганебному відношенні до студентства у зв’язку зі зменшенням кількості стипендіатів та умов їх нарахування. Сергій Яременко, студент КПІ ім. Ігоря Сікорського, висловив позицію студентства :

Як повідомили  у поліції Києва, організатори акції заявляли, що в ній братиме участь 30 тисяч осіб.

“До охорони порядку залучені 250 правоохоронців”, – сказала речник поліції Києва Оксана Блищик.

Погляд.

Author: Onview

Залишити відповідь