Ціни на електрокари знизяться ще на 23%

Начальник департаменту цифрової інфраструктури МІУ Олександр Озерян видвинув свою думку щодо поліпшення умов ринку електрокарів в Україні. З 1 січня 2018 року уряд скасував ПДВ та акцизний податок на ввезення на митну територію України транспортних засобів з електродвигунами, що мало вликі успіхи та стало початком для поліпшення умов купівлі електрокару в середині держави. На сьогодні стало відомо подальші дії щодо ситуації.

«Коли ми говоримо про стимулювання попиту на електрокари, ми бачимо, що після скасування акцизу і ПДВ на імпорт електрокарів у січні 2018 року було зареєстровано 793 електрокари. Тоді як за весь минулий рік – близько 2500 електромобілів. За один місяць в Україні продали третину обсягу минулого року. Це дуже швидко.

… це покриває 18% вартості електромобіля. Ви платите повну вартість, а податкова компенсує 18% вартості. Плюс при реєстрації передбачений збір 5%. Ми також хочемо його скасувати» – підкреслив Озерян.

Слід зазначити, що попит на “сучасне авто” швидко зростає: станом на 2017 рік в Україні зареєстровано 3265 електромобілів, що на  91% більше, ніж у 2016 році.

За материалом chronograph.news

Author: Onview

Залишити відповідь