У Бразилії суд скасував заборону на роботу соцмережі Маска

У Бразилії суд скасував заборону на роботу соцмережі Маска

Фото: Getty Images

Суддя Верховного суду Бразилії скасував заборону на роботу в країні соцмережі Ілона Маска X (колишній Twitter), яка була введена наприкінці літа.

Джерело: BBC

Деталі: Повідомляється, що Маск останнім часом поступився вимогам судді і почав блокувати акаунти екстремістів, а також виплачувати штрафи.

Суддя Верховного суду Бразилії Алешандрі ді Мораіс оголосив, що скасування заборони на роботу X набуває чинності негайно, і доручив відомству, що відповідає за телекомунікації в країні, протягом доби забезпечити розблокування соцмережі для всіх бразильських користувачів.

Що було раніше:

  • Наприкінці літа бразильський телекомунікаційний регулятор заявив, що призупиняє доступ до соціальної мережі X в країні на виконання наказу судді.
  • У своєму рішенні суддя Верховного суду Александре де Мораес наказав призупинити діяльність компанії X до тих пір, поки вона не виконає всі пов’язані з цим судові рішення, включаючи виплату штрафів на суму понад 3 мільйони доларів США, а також призначення місцевого представника, як того вимагає бразильське законодавство.

Джерело: УП

Author: Onview