У Запоріжжі священика УПЦ МП позбавили парафії через молитву за перемогу українських військових у збройному конфлікті на Донбасі.

Як стало відомо, священника Московського патріархату Ігоря Савву вигнали з храму через заняту ним українську позицію. За повідомленням прихожан, він молився за перемогу українських військ на Донбасі та відмовився згадувати у богослужіннях одіозного патріарха Кирила.

Ігоря Савву неодноразово попереджали про покарання через невигідну для Московського патріархату позицію, а 11 березня повідомили, що служити у храмі він більше не буде. У храмі тепер правитиме інший священик, якого призначить Московський патріархат.

Як заявив опальний священник: “Якщо на Україну напали, то це зло, і церква не може бути осторонь цього зла, вона повинна висловити свою думку. Тому, напевно, це найголовніша тема, через яку висловлювалися до нас претензії, до мене особисто”. Частина вірян заявила, що шукатиме інше місце для молитов, оскільки має патріотичну позицію і незгодна з рішенням єпархії храму стосовно Ігоря Савви.

Author: Onview

Залишити відповідь