Україна вимагала в ООН зупинити “призов” кримчан до армії РФ

Росія вкотре порушила норми Міжнародного гуманітарного права. Цього разу – оголосивши призов до лав своїх збройних сил жителів окупованого Криму. Таку заяву під час відкритих дебатів Радбезу ООН зробив заступник глави МЗС України Сергій Кислиця.

“Українська делегація наполегливо закликає Росію припинити протиправні дії в Автономній Республіці Крим, місті Севастополі та окремих районах Донецької та Луганської областей”, – оголосив Кислиця, пише “Укрінформ”.

Він нагадав, що протягом двох кампаній 2017 року Росія примусово змусила вступити до своїх збройних сил майже п’ять тисяч жителів Криму. Як результат – “суди” окупованого півострова розглядають чимало справ про дезертирство кримчан із російських військових частин.

“Ми вимагаємо зупинити цю незаконну практику призову та виконувати свої зобов’язання відповідно до Міжнародного гуманітарного права як держава-окупант”, – констатував представник України.

Нещодавно стало відомо, що окупаційна влада півострова призвала понад вісім тисяч кримчан для проходження строкової служби у збройних силах РФ. Третину призовників направлять у навчальні центри, де готують старшин та сержантів для Ракетних військ стратегічного призначення.

У ядерних військах служитимуть 1,3 тисячі молодих спеціалістів з експлуатації автотранспорту. Ще 200 людей доберуть із системи початкової професійної освіти на спеціальності екскаваторників, грейдеристів, медиків та поварів.

Джерело: ІНТЕРФАКС

Author: Onview

Залишити відповідь