ЄС наполягає: голодуючих в’язнів в РФ має терміново відвідати омбудсмен

У Євросоюзі вітають домовленості між Україною і Росією про взаємне відвідування уповноваженими з прав людини 34 ув’язнених осіб на територіях обох країн, закликаючи російську сторону звільнити усіх протиправно утримуваних українців.

Про це заявила заявила речниця Єврокомісії Майя Косьянчич, повідомляє“Укрінформ”.

“Ми вітаємо ініціативу уповноважених з прав людини України і Росії співпрацювати та відвідати 34 ув’язнених, які утримуються властями в іншій країні, включаючи нелегально анексований Кримський півострів. З огляду на голодування багатьох в’язнів, такі візити набувають особливої нагальності”, – заявили в ЄС.

Косьянчич вкотре наголосила, що Євросоюз закликає Росію звільнити усіх українських громадян, які протиправно утримуються, включаючи Олега Сенцова.

У п’ятницю уповноважену Верховної Ради з прав людини Людмилу Денісову не пустили в колонію, де утримують українського політв’язня режисера Олега Сенцова у російському місті Лабитнангі.

Напередодні, 14 червня, представники російського омбудсмена запропонували Денісовій відвідати Сенцова тільки після 22 червня. У той же час вона заявила, що наполягатиме на відвіданні режисера найближчими днями.

Джерело: УП

Author: Onview

Залишити відповідь