За матеріалами СБУ підозру отримав молодик з Києва, який виклав у мережу відео з гаслами «кадирівців»

За матеріалами Служби безпеки України повідомлено про підозру одному з молодиків, які у лютому цього року поширили відео на підтримку країни-агресора.

Їх особи та місцеперебування у одній з баз відпочинку у Обухівському районі Київщини «по гарячих слідах» встановили співробітники СБУ та Національної поліції.

Тоді шестеро місцевих мешканців віком від 17 до 21 року влаштували вечірку, під час якої стріляли з пістолета та вигукували гасла окупаційних загонів Кадирова та знімали все це на відео.

Провокативний запис молодики виклали в один з популярних молодіжних месенджерів.

Правоохоронці провели невідкладні комплексні заходи, у результаті яких у автора антиукраїнського відео виявлено мобільний телефон, на який він записував вороже гасло.

Під час обшуків у його помешканні в Києві також знайдено та вилучено зброю, з якої здійснювали постріли під час вечірки.

Відповідно висновку судової лінгвістичної семантико-текстуальної експертизи вислови зловмисника вказують ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Наразі фігуранту повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Триває розслідування, зловмиснику загрожує до 3 років позбавлення волі.

Комплексні заходи проводили за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури.

Author: Onview