Зеленський: РФ хоче до 9 травня захопити Часів Яр, але розраховую, що ми витримаємо

Зеленський: РФ хоче до 9 травня захопити Часів Яр, але розраховую, що ми витримаємо

Зеленський в інтерв’ю NBC News у неділю, скріншот ОП

Президент Володимир Зеленський заявив, що росіяни планують до 9 травня захопити Часів Яр на Донеччині, але розраховує, що Україна зможе відбити ворога й розбити плани РФ щодо повномасштабного наступу в червні.

Джерело: Зеленський в інтерв’ю NBC News, повну версію якого опублікувала пресслужба президента

Пряма мова: “Росія хоче мобілізувати до 1 червня 300 тисяч бійців, ми до цього готуємось. До 9 травня Росія розраховує на сході України зайняти Часів Яр.

Я нещодавно був у регіоні, говорив з бійцями. Бійцям не вистачає техніки, щоб боротися з російськими дронами-розвідниками, які повністю коригують артилерійський вогонь Росії, і також не вистачає артилерійського снаряду.

Я розраховую, що ми зможемо витримати, що надійде ця зброя, про яку я сказав, вчасно, і ми зможемо відбити ворога. І потім розбити плани РФ щодо повномасштабних контрнаступальних дій в червні”.

Що передувало: 14 квітня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що вище російське воєнне керівництво поставило задачу своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня.

3-го квітня Зеленський заявив, що Росія на 1 червня готується додатково мобілізувати 300 тисяч військовослужбовців.Згодом він додав, що після мобілізації додаткових 300 тисяч осіб росіянам знадобиться близько місяця на їхню підготовку, і не виключив, що згодом Росія мобілізує ще більше людей.

Джерело: УП

Author: Onview