Батьків знову впускатимуть в реанімацію “Охматдиту” без часових обмежень. За певних умов

Керівництво київської дитячої лікарні “Охматдит” вирішило зняти часове обмеження на доступ в реанімацію.

Це сталося після того, як у відділенні інтенсивної терапії лікарні помер 4-річний хлопчик, а за словами тітки пацієнта, лікарі не впустили матір до дитини перед її смертю.

Про зняття обмежень повідомили у благодійному фонді “Таблеточки”.

“30 травня відбулася зустріч Опікунської Ради НДСЛ Охматдит, у якій взяв участь виконавчий директор нашого фонду В’ячеслав Биков.

За результатами зустрічі керівництво лікарні вирішило зняти часове обмеження на доступ в реанімацію”, – повідомляють у фонді.

Відтепер доступ має бути цілодобовим за умови, що батьки дотримуються протиепідемічного режиму – мають негативний ПЛР-тест на коронавірус та самоізолювалися з дитиною в межах одного корпусу лікарні.

“Якщо дитина потрапляє до реанімації після лікування в іншому відділенні лікарні, батьки зможуть бути разом з нею. 

Для них в реанімації обладнають чотири додаткові спальні місця.

Це рішення повністю відповідає правам наших підопічних і вимогам чинних наказів Міністерства охорони здоров’я України”, – додають в організації.

Фонд обіцяє, що візьме на себе контроль за реалізацією.

У 2016 році Міністерство охорони здоров’я затвердило наказ №592 про цілодобовий доступ родичів пацієнтів до реанімаційних відділень. Документ, зокрема, зобов’язує відвідувачів дотримуватися санітарно-епідеміологічних правил. 

Якщо людина порушує правила, лікар може відмовити в доступі. Головна лікарка “Охматдиту” Ірина Садов’як стверджує: матері Олексія не забороняли відвідування, а попередили про небезпеку коронавірусу.

Джерело: УП

Author: Onview