Фахівці встановили причину отруєння дітей, які відпочивали у готелі у селищі Славсько, що на Львівщині. Його спровокувала сальмонела, яка була у курячому м’ясі.
Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила генеральна директорка Львівського обласного центру контролю і профілактики хвороб Наталія Іванченко-Тімко.
Реклама:
“Всього захворіло 17 людей. Збудник що викликав захворювання – Salmonella enteritidis. Фактор передачі – куряче філе, яке, ймовірно, пройшло недостатню термічну обробку”, – йдеться у дописі.
Окрім того, у чотирьох пацієнтів виявили норовірус – гостру кишкову інфекцію, що вражає травну систему і викликає неприємні симптоми, як-от нудота, діарея, блювота, біль у шлунку тощо.
Наразі всі хворі одужали та виписані із стаціонару.
РЕКЛАМА:
Нагадаємо, 17 серпня відпочивальників зі скаргами на харчове отруєння госпіталізували до інфекційного відділення місцевої лікарні.
Спершу було відомо про 12 хворих, утім у ніч на 19 серпня кількість госпіталізованих зросла до 17.
Також нещодавно діти і дорослі отруїлися у таборі Friendly Camp, що розташований у Славському. Причиною недуги став норовірус, який виявили у питній воді з кулера.
Читайте також :
Масове отруєння у “Китайському привіті”: ресторатора Кацуріна оштрафували на 48 тисяч гривень