Макрон на саміті Ради Європи заявив про створення реєстру збитків від агресії РФ

Макрон на саміті Ради Європи заявив про створення реєстру збитків від агресії РФ

Емманюель Макрон, фото: Getty Images

Президент Франції Емманюель Макрон на саміті Ради Європи у Рейк’явіку у вівторок оголосив про створення міжнародного реєстру збитків, завданих Україні з початку повномасштабного російського вторгнення.

Слова Макрона цитує агентство AFP, повідомляє “Європейська правда”.

Під час виступу на відкритті саміту Ради Європи французький президент заявив, що організація у вівторок створила “міжнародний реєстр збитків, завданих агресією Росії проти України”.

“Рада (Європи – ред.) знову стає на чолі сторони жертв агресії”, – підкреслив Макрон, закликавши “всі держави активно долучатись до розробки” реєстру.

Окремо він закликав Раду Європи посприяти створенню ста психологічних центрів, які б допомагали постраждалим у результаті агресії РФ, під егідою Банку розвитку РЄ.

Як відомо, реєстр збитків від російської агресії діятиме в Нідерландах. У ньому реєструватимуться докази шкоди та позови про відшкодування шкоди або поранень.

Реєстр буде відкритий для фізичних і юридичних осіб, а також для Української держави, включно з регіональними та місцевими органами влади, державними або контрольованими державою підприємствами.У Міністерстві юстиції України раніше пояснювали, що реєстр збитків стане невід’ємною складовою механізму відшкодування збитків, завданих агресією РФ на території України, та його елементів на міжнародному і національному рівнях в зацікавлених державах.

Джерело: УП

Author: Onview