Нідерланди почнуть постачати Україні F-16 восени – Міноборони

Нідерланди почнуть постачати Україні F-16 восени - Міноборони

винищувачі F-16. фото: Getty Images

Нідерланди планують почати передачу винищувачів F-16 Україні з осені. Такий графік постачання передбачає прописаний план союзників.

Джерело: міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен під час брифінгу у Вільнюсі, повідомляють Delfi та “Європейська правда”

Деталі: “У нас усе розписано за проєктом, який полягає в навчанні українських пілотів, підготовці обслуговуючого персоналу і передачі реальних літаків”, – зазначила вона.

Нідерландська міністерка поінформувала, що зараз українські пілоти проходять навчання у низці країн.

“І якщо нам вдасться втриматися на цьому шляху, а в України все буде працювати, зрозуміло, в їхній власній країні, то перші літаки будуть поставлені Данією вже цього літа. І ми сподіваємося взяти участь у поставках з осені з нашими F-16”, – додала вона.

Нещодавно посол Данії у Києві Оле Егберг Міккельсен поділився, що оптимістично налаштований щодо прибуття до України винищувачів F-16 влітку.

Раніше стало відомо, що уряд Бельгії вирішив прискорити постачання Україні власних винищувачів F-16 і зробити це вже до кінця 2024 року, не чекаючи формування нового кабінету міністрів.

За повідомленнями ЗМІ, перші винищувачі F-16 опиняться в українському небі орієнтовно у червні 2024 року.

Джерело: УП

Author: Onview